4 Manfaat “Dead Sea Mud” Bagi Mencantikkan Kulit Wajah Anda

5 KHASIAT DEAD SEA MUD MASK – 100% NATURAL ORGANIC SKINCARE

Dead Sea ataupun Laut Mati adalah salah satu Benda Ajaib di dunia kerana ia terletak 1200 kaki di bawah paras laut, iaitu tempat yang paling rendah di muka bumi.

Laut Mati mempunyai kandungan garam yang paling tinggi di dunia, air dan lumpur laut mati penuh dengan pelbagai garam mineral seperti Sodium, Potassium, Bromide, Bitimen, Chloride, Calcium, Zinc, Iron yang telah dibuktikan melalui kajian saintifik mempunyai khasiat yang dapat merawat kulit.

**SPA PERTAMA DI DUNIA DIBINA DI SINI**

Khasiat Lumpur Laut Mati ataupun Dead Sea Mud ini sudah terkenal sejak zaman dahulu lagi hinggakan Permaisuri Sheba dan Cleopatra sanggup datang dari jauh untuk membina SPA yang pertama di dunia di tepi Laut Mati.

Hingga hari ini, pengunjung datang dari seluruh dunia ke Laut Mati ini yang terletak di negara Jordan untuk merawat pelbagai penyakit kulit dan mendapatkan kulit yang sihat, segar dan cantik.

========
5 KHASIAT DEAD SEA MUD YG DIBUKTIKAN BERKESAN SECARA SAINTIFIK
========

Dead Sea Mud Mask ni adalah 1 produk skincare 100% organik yang terbukti dapat membantu:

✔️ Menghasilkan kulit yang sihat
✔️ Merawat jerawat yang degil
✔️ Mengecilkan liang pori
✔️ Menghilangkan jeragat dan pigmentasi gelap
✔️ Menegangkan kulit dan mengurangkan kedutan.

Khasiat Dead Sea Mud Mask yang berkesan mengatasi pelbagai masalah kulit ini bukan bersandarkan kepada testimoni-testimoni pengguna sahaja tetapi juga disokong dengan kajian-kajian klinikal.

=========
DIBAWA TERUS DARIPADA JORDAN KE MALAYSIA
=========

Ramai pengunjung-pengunjung dari seluruh dunia sanggup datang ke Laut Mati di Jordan untuk berendam dan mendapatkan khasiat mineral Lumpur Laut Mati ini bagi merawat masalah kulit dan menghasilkan kulit yang sihat.

Tetapi, kini Anda tidak perlu lagi menghabiskan wang dan masa untuk merantau jauh ke Jordan untuk mendapatkan Lumpur Laut Mati ini kerana Lumpur Laut Mati yang penuh dengan mineral dan khasiat ini telah dibawakan khas untuk anda daripada negara Jordan.

==========
KAYA DENGAN PELBAGAI GARAM MINERAL
==========

Khasiat Dead Sea Mud ini unik kerana kandungan mineral dan nutrient di dalamnya khususnya magnesium, sodium, potassium dan kalsium. Kandungan mineral yang tinggi ini mempercepatkan proses penyingkiran sel-sel kulit mati, mempercepat proses pemulihan dan penggantian sel kulit baru, mengembalikan keseimbangan pH kulit.

Jika anda mempunyai masalah kulit seperti Jerawat, Jeragat, Liang pori yang terbuka dan masalah kulit yang kusam, penggunaan Dead Sea Mud Mask ini sekali seminggu dapat memberikan kesan yang positif.

==========
PEK PERCUBAAN DEAD SEA MUD MASK
==========

Anda mahu mencuba khasiat Dead Sea Mud Mask ini ? Ingin tahu bagaimana cara menggunakannya ?

Anda ingin merasai kulit yang sihat, cantik dan segar selepas menggunakan Dead Sea Mud Mask ini?

 

Perlu kamu ketahui bahwa Laut Mati sejatinya merupakan danau dengan panjang mencapai 76 dan lebar 16 km. Meski sangat besar dan luas, tak ada satupun makhluk yang hidup di dalamnya.

Laut Mati juga dinobatkan sebagai danau dengan kandungan garam tertinggi kedua di dunia. Yaitu sebesar 33 persen, 8,6 kali lebih asin dibanding air laut biasa.
 
 
Inilah yang menjadikannya lumpur Laut Mati berkhasiat baik mengobati aneka penyakit kulit. Zat mineral penting yang terkandung adalah magnesium, zinc, kalsium, kalium, sulfur, chlorine, sodium, dan masih banyak lagi.
 
 
“Magnesium merupakan bahan anti alergi yang pasti cocok untuk semua jenis kulit. Inilah yang membedakan dead sea dengan produk lainnya, sangat natural,” ujar Dr Osama Qutaishat, Ph.D., Managing Director Products A Dead Sea Sensations, kepada kumparan (kumparan.com) di Ritz-Carlton, Mega Kuningan, Selasa (28/11).
 
 
Apakah kamu pernah berkunjung dan merasakan sensasi unik berendam di lumpur Laut Mati Yordania?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *